logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Offline wiz  
#1 Posted : Wednesday, November 7, 2007 10:13:49 AM(UTC)
wiz

Rank: Administration

Groups: Administration, Xhammer Member, Moderator, Member
Joined: 10/4/2007(UTC)
Posts: 5,954
Man
Location: Terhagen

Thanks: 100 times
Was thanked: 142 time(s) in 112 post(s)
Beste Xhammer leden,

Nudat het warhammer-toernooi bijna achter de rug is, kunnen we ons weer op andere dingen concentreren.

Daarom zal vanaf 1 oktober de Xhammer Bloodbowl League 2006-2007 van start gaan !!

De officiële site is www.xhammer.be/xhbbl. Deze gaat momenteel nog over de league van 2005-2006, maar zal aangepast zijn tegen oktober.

Hier volgt de nodige informatie:

1. De league
Er ligt geen kalender vast zoals bvb in onze voetbalcompetitie, maar er kan vrij gespeeld worden vanaf 1 oktober 2006 tot een nog te bepalen einddatum die nog zal aangekondigd worden (1 april 2007). Het regelen van een wedstrijd tegen een andere team gebeurt via het challenge systeem op de xhammer website. Er kan ook gespeeld worden buiten de Battlenights, dus bij iemand thuis bvb. Op de einddatum (1 april 2007) zullen de beste 4 ploegen doorgaan naar de halve finales die erna worden gespeeld.

Hoe wordt het klassement opgesteld ?
  - Een overwinning is 3 punten waard, een gelijkspel 1 punt.
  - Het klassement wordt gesorteerd op gemiddeld aantal punten (totaal punten / aantal wedstrijden).
  - Enkel ploegen die minstens 5 wedstrijden hebben gespeeld kunnen doorgaan naar de halve finale, daarom zal het puntentotaal sowieso gedeeld worden door 5, ook al heb je nog geen 5 wedstrijden gespeeld.
  - Teams mogen maximum 2 keer tegen elkaar spelen.
  - Teams van dezelfde speler mogen niet tegen elkaar spelen. (Of wat had je gedacht)


2. De regels
We spelen met de regels van de living rulebook 4.0. hier te downloaden: http://www.specialist-games.com/bloodbowl/assets/lrb/LivingRulebook4.pdf . De skills staan ook op de xhbbl-site. Sommige skills staan echter niet in de living rulebook omdat het gaat over teams die niet in de rulebook staan, maar al deze staan wel op de site & hier in een word document. We spelen immers met een veel meer teams dan in de rulebook staan.
Een goede hulp om een league match in goede banen te leiden is deze Reference Sheet. De eerste pagina zijn handige tabellen i.v.m. de league, de tweede zijn algemene tabellen die je in de match nodig hebt. De reference sheets die in de doos zitten, zijn verouderd, tenzijn je al een doos hebt met lrb 4.0 regels ...

3. De Teams
Er moet gespeeld worden met één van de teams die op de webite staan (http://www.xhammer.be/xhbbl/rules/rules_teams.php). Dit zijn er dus meer dan in de rulebook staan, en daarom kan het zijn dat sommige teams lichtjes afwijken van de gegevens in de rulebook om het evenwicht te bewaren. (De teams komen van mannen die daar zwaar over hebben nagedacht).
Het beheren van je team kan vanaf oktober op de xhbbl-site, zo kan iedereen zien tegen wat voor team hij moet spelen en welke spelers hij moet ontwijken :-)
Voor jezelf kan je beroep doen op deze xls-sheet. Het is handig om je team ook daar bij te houden, omdat je sowieso een afgeprinte versie moet meenemen naar een wedstrijd. De witte vakjes moet je zelf invullen, de rest wordt automatisch berekend (met dank aan Apocalypse !!). (Deze sheet is niet verplicht uiteraard, maar wij gebruiken die wel allemaal)

Enkele tips voor de nieuwelingen (je bent uiteraard ni verplicht om ze te volgen):
  - je krijgt 1.000.000 gold om te beginnen, dus zorg dat je daar al niet over gaat :)
  - Fan factor minstens 5: anders gaat ge ten onder in de kickof table en krijgt ge ni veel winnings, dus haalt ge da er op den duur terug uit.
  - Minstens 2 rerolls: turnovers kunnen zwaar bepalend zijn voor de match.
  - Apothecary is ook vrij belangrijk, maar aangezien ge nog een team moet kunnen opstellen ook, kunt ge ook hopen dat de eerste match 50k gp opbrengt, om dan nen apothecary te kopen.
  - aan Cheerleader & Assistant Coaches zou ik in't begin mijn geld niet geven.


4. De resultaten
Als er een wedstrijd gespeeld is, moeten de gegevens op de site ingegeven worden. De spelers die dit kunnen doen zijn: Wouter, Maarten, Michel, Davy en ik. Meestal zal 1 van deze 5 wel aanwezig zijn op de battlenight, maar als je wedstrijd thuis speelt, dient het resultaat op het forum gezet te worden of moet er een mail gestuurd te worden naar 1 van ons met volgende gegevens: datum, score, casualties (& eventueel kills), gate, winnings.

5. Ge doet mee ?
Super ! Teams moeten eerst worden goedgekeurd door A.R.S.E. (Apocalypse’s Roster System Evaluator) alvorens ze kunnen meedoen. Het eenvoudigste is een ingevulde xls-sheet te sturen naar Apocalypse@pandora.be (of een opsomming van je besteedde geld als je de xls niet gebruikt). Na goedkeuring word je toegevoegd in de mailing list xhbbl@xhammer.be en zal je team worden aangemaakt op de xhbbl-site waar je het zelf kan beheren.

6. Teams gebruiken
Beginners die (nog) geen team hebben, kunnen een team gebruiken van iemand anders. Teams die ter beschikking worden gesteld zijn bvb: Dark Elves (Maarten), Dwarfs (Maarten), Lizadmen (Maarten), Chaos (Michel), Undead (Gino). Maar misschien zijn er nog wel andere teams beschikbaar als je wat rond hoort.

7. Vragen
Verdere vragen mag je antwoorden op deze mail of op het forum zetten.

Greetz,
Gino

Edit by Apocalypse: links, tips & refsheet toegevoegd
Edit 2 by Apocalypse: Einddatum op 1 april 2007 gezet
Offline wiz  
#2 Posted : Wednesday, November 7, 2007 10:14:21 AM(UTC)
wiz

Rank: Administration

Groups: Administration, Xhammer Member, Moderator, Member
Joined: 10/4/2007(UTC)
Posts: 5,954
Man
Location: Terhagen

Thanks: 100 times
Was thanked: 142 time(s) in 112 post(s)
oorspronelijke post van Necro en niet meer van toepassing, maar misschien nog wel nuttig voor een nieuwe league
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.