logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Offline wiz  
#1 Posted : Monday, November 20, 2017 9:37:54 AM(UTC)
wiz

Rank: Administration

Groups: Administration, Xhammer Member, Moderator, Member
Joined: 10/4/2007(UTC)
Posts: 5,951
Man
Location: Terhagen

Thanks: 93 times
Was thanked: 142 time(s) in 112 post(s)
Dit event werd bijna niet gepromoot op Facebook of andere kanalen waardoor het dus heel snel volliep met hoofdzakelijk Nederlanders. Er waren slechts een handvol buitenlanders.
Zelf stond ik op de wachtlijst en men verbazing was dan ook groot dat ik begin van de week zag dat ik nog mee op de lijst van deelnemers gesukkeld was.

https://www.facebook.com/events/153337101928592/

Geen tijd meer om een andere lijst te oefenen, dus maar opnieuw Ketsu Bossk gepakt in de hoop dat het even vlot of beter zou gaan dan in Gent.

De locatie was wel sjiek: de meeting rooms van een fancy hotel (Mercure) in het hartje van Den Haag. Goeie tafels en stoelen, maar toch soms krap qua plek naast het speelveld (maar toch al beter dan Gent).

Hier was wel bier te verkrijgen, maar helaas waren de prijzen belachelijk hoog ! (5€ voor een Palmke) dus veel heb ik niet gedronken.

Wel 1,5h rijden, maar voor een Nationals had ik dat wel over. Zo alleen naar een toernooi rijden en ter plekke ook zo goed als niemand kennen (enkel Rick Porsius) was toch iets dat ik onderschat heb. Ik hoop dat in de toekomst te voorkomen want dat was toch wel eenzaam.

Bon, mijn matches:

Match 1: Ketsu & Tel

Dit was al meteen een match waar de initiative roll veel zou beslissen en helaas verloor ik die. Alle schepen hadden PS7 en vermits ik initiative had kon hij met zijn Ketsu mooi uit arcs boosten en met Tel barrel rollen. Ik heb men best gedaan, maar de handicap was te groot.

24-100 loss

Match 2: Nym & Miranda

Een Klassieke Nym Miranda list met bomblet en wat andere bombs + natuurlijk harpoon missiles nu. Deze match ging heel slecht van in het begin en stijl bergaf. Ik heb de approach verkeerd aangepakt en bovendien Bossk 2 cruciale beurten achter elkaar op een rots gezet waardoor het snel game over was.
Zeer slecht gevlogen en het resultaat is dan ook een welverdiende:

0-100 loss

Match 3: Swarm Leader Han (met Sabine Tie en A-Wing)

Een iets minder conventioneel lijstje (Old Han met Swarm Leader + een PTL A-Wing en Sabine’s TIE met Intensity). Ik moet zeggen Intensity op Sabine’s TIE heb ik zeker onderschat, want dankzij die haar pilot ability had die bijna elke beurt focus, evade en repositioning. Ik heb gekozen om Han zo snel mogelijk uit te schakelen want elke beurt 5 dice met focus en pseudo target lock zag ik niet goed komen.
Hij speelde heel goed int begin want begon als een gek rond de tafel te racen met zijn 3 snelle ships (in de hoop mij door de asteroids te loodsen en focus te sparen met zijn Rey). Dat lukt gedeeltelijk maar 5 beurten later kon ik hem toch in het nauw drijven en kreeg Han de volle laag. Op 2 beurten was die weg met minimale schade in return. Nadien was het nog de 2 sidekicks opkuisen, maar dat was geen probleem.

Men eerste win van de dag: 100-25

Match 4: Kanan & Lohwrick

Terug een zware lijst … Kanan & Lohwrick zie je vaak opduiken en terecht. Dankzij zijn overvloed aan focus tokens verzwakt Kanan alle inkomende attacks en Lohwrick met zijn ability, reinforce is ook niet eenvoudig klein te krijgen. Lohwrick kreeg ik op 3 beurten neer (wat te lang was) waarna het een gehavende Ketsu & Bossk was tegen de overgebleken Kanan.
Nu werd het een damage race die ik helaas verloren ben want Kanan deelt serieus wat kletsen uit elke beurt (4 TLT shots afgewisseld met af en toe een 5 dice range 1 shot alles fully modified dankzij recon specialist en fire control systems).
In the end had hij nog maar een paar hull over toen Ketsu er de brui aan gaf.

56-100 loss

Match 5: Opnieuw een Nym & Miranda

Quasi identieke lijst maar een iets minder ervaren speler zo te zien. Dat in combinatie met het feit dat ik uit men eerdere match geleerd had zorgde voor een korte match.
Mijn approach was deze keer volgens plan en in beurt 2 kon Bossk Nym oneshotten en de beurt nadien Miranda. Of minder dan een half uur gedaan met minimale return schade.

100-0 win

Match 6: Vader, Quickdraw, Bomber (harpoons)

Heerlijk om Imperial Aces terug aan het werk te zien en hij heft dat heel goed aangepakt: hij ging meteen achter Ketsu aan, want Bossk is geen match voor die ships in de end game.
Ketsu kreeg dan ook de volle laag met Harpoons dus het was Bossk vs zijn ganse lijst waar geen beginnen aan was. Bossk heeft symbolisch nog Vader kunnen one shotten, maar dan zaten Quickdraw en de bomber achter zijn gat en wast gedaan …

54-100 loss

Een eind resultaat van 2-4 wat toch redelijk zwak is vind ik. 1 match heb ik volledig uit handen gegeven en in de andere losses hebben harpoons me het heel moeilijk gemaakt de damage race te winnen en maken men approach ook een pak moeilijker als ik de damage niet wil slikken.
Ketsu Bossk heeft een mooie run gehad, maar nu ga ik hem toch stillekes opbergen (maar zeker niet voor goed, want ik blijf het een leuke list vinden)

Het niveau lag hoog op dat toernooi, maar de sfeer was toch een pak minder dan in België. Meer een win at all costs mentaliteit en toch hier en daar wel wat eikels en gespot/gehoord. Blij dat het er in België toch wel wat gemoedelijker aan toe gaat…

Uiteindelijk was ik 49e:
http://lists.starwarsclu..._details?tourney_id=3641

Loot: enkel een Howl Runner alt-art (ook de prize support was erbarmelijk, niets extra voorzien buiten de standaard loot)

Het toernooi werd gewonnen door een klassieke Palpatine Aces list !
Very nice !

Edited by user Monday, November 20, 2017 2:28:35 PM(UTC)  | Reason: Not specified

thanks 2 users thanked wiz for this useful post.
Apocalypse on 11/20/2017(UTC), Necro on 11/20/2017(UTC)
Offline Necro  
#2 Posted : Monday, November 20, 2017 2:32:38 PM(UTC)
Necro

Rank: Advanced Member

Groups: Xhammer Member, Member
Joined: 10/4/2007(UTC)
Posts: 644
Man
Location: Elewijt

Thanks: 50 times
Was thanked: 17 time(s) in 13 post(s)
Bedankt voor het verslag!

De tijd dat je tevreden was met halverwege te eindigen ligt blijkbaar achter ons. Wink

Maar wet nuttige inzichten gekregen in de nieuwe meta vs Ketsu - Bossk... Tongue
Awards:
UserPostedImageUserPostedImageUserPostedImageUserPostedImageUserPostedImageUserPostedImageUserPostedImage
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.