logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Offline feanor  
#1 Posted : Tuesday, December 18, 2007 9:37:31 AM(UTC)
feanor

Rank: Advanced Member

Groups: Xhammer Member, Member
Joined: 11/6/2007(UTC)
Posts: 995
Man

Was thanked: 5 time(s) in 2 post(s)
gisteren avond mochten mijn elfen nog eens het veld in tegen de vampires van J-W. En een high elf lord kan nu een blood dragon vampire aan, joepie, maar dit geheel ter zijde.

in beurt 2 chargeren mijn lion chariot en een unit dragon princes een blok skeletten. net een wound te weinig en er blijven er 2 staan. volgende beurt chargeren de grave guards bij in de front van de chariot (en staan dus enkel in combat met de chariot). door de 2 skeletten blijft het natuurlijk 1 grote combat.

in de volgende combat round worden de skeletten allemaal weggemept door de dragon princes, chariot krijgt een wound en doet er wat, maar door rangen, banner en outnumbering verliezen de elfen de combat met 2. chariot is zelf fear causing dus heeft geen last van auto-break en haalt makkelijk de break test.

en nu komt de vraag: worden de dragon princes automatisch gebroken of niet? door het wegvallen van de skeletten staan ze met niets meer in combat. we hebben gisteren aangenomen dat ze automatisch gebroken waren omdat het uiteindelijk om 1 grote combat ging, maar waren geen van beide zeker.
Offline BloodEyes  
#2 Posted : Tuesday, December 18, 2007 10:26:33 AM(UTC)
BloodEyes

Rank: Advanced Member

Groups: Xhammer Member, Member
Joined: 11/6/2007(UTC)
Posts: 765
Man
Location: Zandhoven

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Als de dragon-princes niet meer in combat staan met 't is eender wie, kunnen ze ook niet automatisch gebroken worden denk ik...

Als ge uwe vijand volledig weg mept, kijkt ge toch ook niet naar de combat results? Als een vijandelijke unit u eerst 5 doden slaagt en gij vervolgens de tegenstanders (die bv maar met z'n 3 zijn) dood slaagt met uw character, gaat ge toch ook geen breaktest meer nemen om te zien of ze alsnog gaan lopen? (doh)

My 2 cents (whistle)
2019 - Gekocht : 0 | Geschilderd : 22
_____________________________________________________________________
Awards :
UserPostedImageUserPostedImageUserPostedImageUserPostedImageUserPostedImageUserPostedImage
Offline wiz  
#3 Posted : Tuesday, December 18, 2007 10:30:50 AM(UTC)
wiz

Rank: Administration

Groups: Administration, Xhammer Member, Moderator, Member
Joined: 10/4/2007(UTC)
Posts: 5,582
Man
Location: Terhagen

Thanks: 63 times
Was thanked: 100 time(s) in 78 post(s)
ik sluit me aan bij Bloodeyes
Offline DenDeef  
#4 Posted : Tuesday, December 18, 2007 12:27:17 PM(UTC)
DenDeef

Rank: Advanced Member

Groups: Xhammer Member, Member
Joined: 10/6/2007(UTC)
Posts: 1,400
Man
Location: Belgium - Flanders

Thanks: 11 times
Was thanked: 7 time(s) in 6 post(s)
Logisch gezien inderdaad niet maar de combatresolutie telt voor iedere eenheid in die combat. Ook al mep je die skeletten weg je stond in combat.

Regeltechnisch breaken ze, logisch gezien niet.
Xhammer Snotling
Shit happens... a lot
Offline lunar  
#5 Posted : Tuesday, December 18, 2007 12:59:40 PM(UTC)
lunar

Rank: Advanced Member

Groups: Member
Joined: 11/5/2007(UTC)
Posts: 50
Man
Location: Mortsel

Het komt precies veel voor de laatste tijd dat de regels niet meer logisch zijn?
TrueBorn Warrior!
Offline wiz  
#6 Posted : Tuesday, December 18, 2007 4:33:08 PM(UTC)
wiz

Rank: Administration

Groups: Administration, Xhammer Member, Moderator, Member
Joined: 10/4/2007(UTC)
Posts: 5,582
Man
Location: Terhagen

Thanks: 63 times
Was thanked: 100 time(s) in 78 post(s)
lunar wrote:
Het komt precies veel voor de laatste tijd dat de regels niet meer logisch zijn?


hmmm, ik denk dat deze situatie altijd al bestaan heeft, niet echt versie gebonden ... you think not ?
Offline Nemo  
#7 Posted : Wednesday, December 19, 2007 7:20:44 AM(UTC)
Nemo

Rank: Advanced Member

Groups: Member
Joined: 11/6/2007(UTC)
Posts: 89
Location: belgium

Het punt was eigenlijk dit.
Moesten ze niet automatisch breken, dan zouden ze de volgende beurt in mijn flank kunnen chargen en dat zou pas onlogisch zijn aangezien die unit decombat verloren heeft.
One day the world will know and fear the name of Nemo The Great
Offline grimduck  
#8 Posted : Wednesday, December 19, 2007 10:22:03 AM(UTC)
grimduck

Rank: Advanced Member

Groups: Member
Joined: 10/5/2007(UTC)
Posts: 1,399

Wat mij nog niet duidelijk is of die die dragin princes in de flank of niet waren.


Ik ga dus niet akkoord met de huidige visie.

Die unit sta nog altijd in combat met de grave guard, het was 1 grote combat. Dus auto break (behalve met insane courage).

Gevolgen ->
Insane courage :
Front : Free from combat
Flank : Move into contact
Break : Flee

Nu over de logisch kant van de situatie, in mijn menig bekijken jullie de situatie onlogisch. Ik ga even beschrijven hoe ik deze situatie bekijk :)

De dragon princes hebben volgens de regels schrik van grave guard, dit is gewoon een feit. In het geval dat ze tegen de grave guard alleen bezig waren zouden ze gaan lopen omdat ze bang hebben van die undead dingen, de combat is niet echt goed genoeg aan het gaan.

Je mag zeker het niet te statisch bekijken, tis ne grote melee.

De geschiedenis zit vol van moment waar units gaan lopen alhoewel ze minuten later de vijand zouden vernietigd hebben, allemaal door die moeilijk te definieren eigenschap Leadership en Morale.

Het punt dat ik probeer over te brengen is dat deze situatie een logisch weergave is van onlogisch daden, een goeie simulatie van de werkelijkheid.

Soit weeral stof om te discusieren :)

Edited by user Wednesday, December 19, 2007 10:24:50 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Awards:
UserPostedImageUserPostedImageUserPostedImageUserPostedImageUserPostedImageUserPostedImage
Offline demonma  
#9 Posted : Wednesday, December 19, 2007 1:24:20 PM(UTC)
demonma

Rank: Advanced Member

Groups: Xhammer Member, Member
Joined: 10/4/2007(UTC)
Posts: 510
Man
Belgium
Location: Kerkstraat 101

Thanks: 2 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Ik sluit me aan bij Grimige Eend

Alhoewel dat ze na de combat niet meer in combat staan, stonden ze in't begin van combat wel in combat.
(kan er nog iemand volgen? :) )
2019 - Bought : 71 - Printed: 20 - Painted : 0.10 (working on it) - Played : 1
Offline wiz  
#10 Posted : Wednesday, December 19, 2007 4:41:16 PM(UTC)
wiz

Rank: Administration

Groups: Administration, Xhammer Member, Moderator, Member
Joined: 10/4/2007(UTC)
Posts: 5,582
Man
Location: Terhagen

Thanks: 63 times
Was thanked: 100 time(s) in 78 post(s)
tetten ?
Offline Necro  
#11 Posted : Wednesday, December 19, 2007 5:34:09 PM(UTC)
Necro

Rank: Advanced Member

Groups: Xhammer Member, Member
Joined: 10/4/2007(UTC)
Posts: 613
Man
Location: Elewijt

Thanks: 42 times
Was thanked: 15 time(s) in 12 post(s)
wiz wrote:
tetten ?

Daar kan ik ook met akkoord gaan =d
Awards:
UserPostedImageUserPostedImageUserPostedImageUserPostedImageUserPostedImageUserPostedImageUserPostedImage
Offline svennh  
#12 Posted : Wednesday, December 19, 2007 10:29:25 PM(UTC)
svennh

Rank: Advanced Member

Groups: Xhammer Member, Member
Joined: 11/12/2007(UTC)
Posts: 832
Location: mortsel

Thanks: 3 times
Volledig eens met de eend!
Awards :
UserPostedImageUserPostedImageUserPostedImageUserPostedImageUserPostedImageUserPostedImage
Offline feanor  
#13 Posted : Thursday, December 20, 2007 6:16:31 AM(UTC)
feanor

Rank: Advanced Member

Groups: Xhammer Member, Member
Joined: 11/6/2007(UTC)
Posts: 995
Man

Was thanked: 5 time(s) in 2 post(s)
allez dan hebben we het toch goed gedaan door de dragon princes te laten flee-en.
Offline aleondor  
#14 Posted : Thursday, December 20, 2007 8:55:16 AM(UTC)
aleondor

Rank: Advanced Member

Groups: Member
Joined: 11/6/2007(UTC)
Posts: 208
Location: lier

ik geloof dat wanneer in ene groten combat, dat wanneer je dus de 2 skeletten wegmept, je moet aansluiten bij de grave guard. en daarna verlies je inderdaad combat van de grave guard. Hadden je dragon princes blijven staan hadden ze nog in combat met de grave guard moeten blijven staan. Dit is mijn mening, en dit is om de grote combat in stand te houden, in andere gevallen had het voordeliger geweest dat uw dragon princes wel blijven staan om in de volgende ronde te meppen...
Awards:
UserPostedImage
Offline DenDeef  
#15 Posted : Thursday, December 20, 2007 10:46:42 AM(UTC)
DenDeef

Rank: Advanced Member

Groups: Xhammer Member, Member
Joined: 10/6/2007(UTC)
Posts: 1,400
Man
Location: Belgium - Flanders

Thanks: 11 times
Was thanked: 7 time(s) in 6 post(s)
Tgeen ik zei dus...
Xhammer Snotling
Shit happens... a lot
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.