logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Offline Veruca  
#1 Posted : Saturday, September 30, 2023 2:28:59 PM(UTC)
Veruca

Rank: Advanced Member

Groups: Xhammer Member, Member
Joined: 6/24/2014(UTC)
Posts: 263
Location: Stabroek

Thanks: 11 times
Was thanked: 16 time(s) in 12 post(s)
Ik ga hier even een algemene post maken om hopelijk wat mensen binnen de club warm te maken voor deze aankomende collectible card game van Fantasy Flight Games, release 'early 2024'.
Indien er genoeg interesse is in het spel, zou ik hier eventueel regelmatig iets voor willen doen in de club, zoals bijv. drafts (d.w.z. iedereen krijgt tegen betaling 3 boosters, en met de inhoud daarvan probeer je een deck samen te stellen en spelen we enkele games tegen elkaar).

Voorbeeld

Voor de mensen die niet weten wat een collectible card game is, de naam zegt het een beetje zelf. In SWU gebruik je je eigen verzameling van kaarten om een 50-kaarten deck te maken, met maximum 3 kopieën van eenzelfde kaart. Je kan je eigen verzameling uitbreiden d.m.v. boosters om zo nieuwe decks uit te proberen. Het spel heeft 6 aspecten, kleuren die mee je keuze in het samenstellen van je deck zullen bepalen.

Aspects

Bijna elke kaart (behalve neutrale kaarten) zal een aspect hebben. Welke kleuren je best speelt in je deck hangt af van je basis en je leider.
Aspect Voorbeeld

In dit voorbeeld zie je dat je basis je het gele (Cunning) aspect geeft, en je leider je zowel blauw als wit (Vigilance en Heroism) geeft.

In principe kan je je deck voorzien van alle kleuren, maar dit heeft natuurlijk een kost. Zo zal je voor elk aspect dat ontbreekt op je basis en leider een bijkomende kost van 2 resources moeten betalen om de kaart te spelen. Aan het begin van het spel kies je 2 kaarten uit je openingshand en leg je die toegedekt op tafel. Op het einde van elke ronde krijg je de kans om nog een kaart uit je hand als resource op tafel te leggen. Zo zal je stelselmatig steeds duurdere en krachtigere kaarten kunnen spelen. Belangrijk om weten is dat kaarten zoals resources en units uitgeput (zijdelings) in het spel komen. Telkens je een resource of unit gebruikt, dien je deze ook zijdelings te leggen. Aan het begin van een ronde worden alle zijdelingse kaarten rechtgezet zodat je ze (opnieuw) kan gebruiken.


Het doel in het spel is simpel: je probeert de health points van de basis van je tegenstander (meestal 30) naar nul te brengen, dit door middel van aanvallen via de grond/de ruimte en door eventueel actiekaarten te spelen. Je tegenstander zal dit natuurlijk niet zomaar laten gebeuren, en zal op dienst beurt zelf units en kaarten spelen om jouw basis als eerste kapot te krijgen. Je basis doet in principe niets buiten aangeven hoeveel health points die heeft, en welk aspect je krijgt. Er zijn er sommige in de reeks die je nog iets extra geven, maar die komen meestal met minder health points. Je leider geeft je tijdens het spel een passieve bonus of de kans om een extra actie te doen, maar éénmaal per spel kan die zelf ook komen meevechten eens je genoeg resources hebt. In het geval van Luke hierboven, kan je hem als unit activeren zodra je minstens 6 resources hebt, dit door hem in de juist zone te leggen. Belangrijk hier is dat leiders steeds rechtop het spel in komen, en je ze dus meteen kan laten aanvallen (zelfs al heb je de passieve leiderkant eerder die ronde zijdelings moeten leggen omdat je de actie ervan hebt gebruikt). Grond en ruimte zijn 2 afzonderlijke zones op het speelveld. Je kan bovenaan elke kaart zien wat voor soort kaarten het is, en of ze al dan niet op de grond of in de ruimte gespeeld moeten worden.

Ground Space


Het spel speelt trouwens beurt om beurt: jij doet een actie, je tegenstander doet een actie, enzovoort. Je moet dus op voorhand nadenken wat je wilt doen, want je kan niets doen als het de beurt is aan je tegenstander.


Er zijn momenteel 3 producten aangekondigd:


Spark of Rebellion Prerelease Box
Spark of Rebellion Prerelease Box (MSRP $29.99)
(Mogelijks enkel te verkrijgen in winkels die prerelease events houden, maar ik probeer te achterhalen of ik er eventueel voor de club ook te pakken kan krijgen.)

Spark of Rebellion Two-Player Starter
Spark of Rebellion Two-Player Starter ($34.99)

Spark of Rebellion Booster Packs
Spark of Rebellion Booster Packs (MSRP $4.99)
(Deze kan je afzonderlijk kopen, maar ook in Booster Boxes van 24 packs per doos.)


Mocht er interesse zijn in het spel, dan kan ik zeker de Two-Player Starter Set aanraden. Deze 2 speelklare decks bevatten immers kaarten die niet in boosters te vinden zijn (behalve dan de alternatieve uitgaven, zoals foils), en je krijgt meteen een playset (3 kopieën) van elke kaart. Ideaal om daarna verder uit te breiden d.m.v. boosters, welke 16 willekeurige kaarten bevatten. Elke kaart heeft wel een zeldzaamheid, die aangeeft hoe makkelijk het zal zijn om die kaart te vinden in een booster. Bijkomend kan je ook verschillende alternatieve uitgaven in boosters vinden. Onderstaand voorbeeld geeft links de normale versie en rechts een alternatieve uitgave weer:

Normal/Hyperspace Variant
Normal/Showcase Variant

Je kan hier de exacte samenstelling van een booster bekijken.


Je kan meer nalezen op de officiële site.
Je kan ook de quickstart regels even bekijken.
En als je graag eens aanvoelt hoe het spel speelt, dan kan je dat hier uitproberen: Felt Table


Laat zeker weten als je interesse hebt om dit te spelen, dan krijgen we een idee of we genoeg volk hebben om wat events te doen. Smile
thanks 2 users thanked Veruca for this useful post.
wiz on 10/1/2023(UTC), Apocalypse on 10/1/2023(UTC)
Offline wiz  
#2 Posted : Monday, October 2, 2023 2:19:44 PM(UTC)
wiz

Rank: Administration

Groups: Administration, Xhammer Member, Moderator, Member
Joined: 10/4/2007(UTC)
Posts: 5,934
Man
Location: Terhagen

Thanks: 92 times
Was thanked: 139 time(s) in 109 post(s)
Mij spreekt het spel wel sterk aan. De paar keer dat ik het gespeeld heb tijdens de playtest fase viel het heel goed mee.

Maar ik ben wat terughoudend om mij nog eens op een CCG te storten. Dat is niet goed voor mij budget LOL
Misschien als er eens een booster draft gedaan wordt dat ik wel eens mee doe Smile
Offline Veruca  
#3 Posted : Tuesday, October 3, 2023 12:54:21 AM(UTC)
Veruca

Rank: Advanced Member

Groups: Xhammer Member, Member
Joined: 6/24/2014(UTC)
Posts: 263
Location: Stabroek

Thanks: 11 times
Was thanked: 16 time(s) in 12 post(s)
Drafts zijn zeker een mogelijkheid. Idealiter hebben we een groep van 8 personen nodig, dan. Draften met dit spel gaat super vlot, trouwens. Je moet nog steeds rekening houden met de aspects, maar je deck moet maar 30 kaarten bevatten i.p.v. 50.

En niemand zegt dat je balls to the walls moet gaan met dat spel, he. De Starter Decks en dan af en toe een draft, en je hebt meteen al een leuke verzameling. Smile
Offline Veruca  
#4 Posted : Thursday, October 5, 2023 8:25:45 PM(UTC)
Veruca

Rank: Advanced Member

Groups: Xhammer Member, Member
Joined: 6/24/2014(UTC)
Posts: 263
Location: Stabroek

Thanks: 11 times
Was thanked: 16 time(s) in 12 post(s)
Vandaag is bekend gemaakt dat de release op 8 maart 2024 gepland staat. BigGrin
Offline wiz  
#5 Posted : Thursday, October 5, 2023 9:11:06 PM(UTC)
wiz

Rank: Administration

Groups: Administration, Xhammer Member, Moderator, Member
Joined: 10/4/2007(UTC)
Posts: 5,934
Man
Location: Terhagen

Thanks: 92 times
Was thanked: 139 time(s) in 109 post(s)
Awel tis goed, ik doe mee met een starter deckje LOL
Offline Veruca  
#6 Posted : Wednesday, November 1, 2023 1:16:23 PM(UTC)
Veruca

Rank: Advanced Member

Groups: Xhammer Member, Member
Joined: 6/24/2014(UTC)
Posts: 263
Location: Stabroek

Thanks: 11 times
Was thanked: 16 time(s) in 12 post(s)
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.